Els preus dels habitatges augmenten lleugerament l'1,1% el tercer trimestre

L'increment del cost dels pisos es registra per segon trimestre consecutiu i després de més sis anys de caigudes constants.

L'increment del cost dels pisos es registra per segon trimestre consecutiu i després de més sis anys de caigudes constants.

Madrid (ACN).- El tercer trimestre d'aquest any els preus dels habitatges en general, nous i de segona mà, s'han incrementat a Catalunya un lleuger 1,1% en relació amb el tercer trimestre de l'any passat. Amb aquest augment s'acumulen dos trimestres seguits en positiu després de més de sis anys de caigudes de preus acumulades, segons ha publicat aquest dimarts l'Institut d'Estadística espanyol. En relació amb el trimestre anterior, els preus dels habitatges s'ha incrementat el 0,3%. L'Institut Nacional d'Estadística (INE) indica que els pisos nous han pujat el preu el 5,4% el tercer trimestre en relació amb el mateix període de l'any passat mentre que els pisos de segona mà ho han fet amb un 0,4%.

Els pisos nous augmenten més el preu que les vendes de pisos vells. Mentre que els pisos des segona mà van incrementar els seus preus el tercer trimestre un 0,1% en taxa trimestral i un 0,4% en taxa anual, els pisos nous ho van fer un 2,5% i un 5,4% respectivament.

Els pisos en general a Catalunya acumulen dos trimestres seguits d'increments, després de més de sis anys de caigudes, en concret des del primer trimestre del 2008 (25 trimestres seguits de descensos). En el cas dels pisos nous s'acumulen tres trimestres seguits d'increments, des del primer trimestre d'aquest any, mentre que els pisos de segona mà només porten dos trimestres seguits d'increments.

En el cas de l'estat espanyol, els preus dels habitatges en general s'han incrementat un 0,3% en taxa anual mentre que en termes trimestrals l'augment ha estat del 0,2%.